Biografie

Op zijn zevende jaar begon Kasper Rietkerk (1995) met saxofoon spelen. Na een paar jaar kreeg hij les van Ton Nieuwkamp en Rolf Delfos. Na een dubbeldiploma atheneum behaald te hebben, studeerde hij sinds 2013 tot 2017 aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle aan de opleiding Jazz & Pop. Zijn hoofdvak is saxofoon, waar hij in onderwezen werd door Sjoerd Dijkhuizen en Rolf Delfos. Naast altsaxofoon speelt Kasper Rietkerk: klarinet, dwarsfluit en sopraansaxofoon. Hij volgde een klassieke minor klarinet bij Peter-Marc Dijcks (2014-2017) en had fluitles van Jeroen Pek (2015-2017).

Al sinds zijn veertiende speelt Rietkerk in verschillende bezettingen. Hij heeft zijn eigen kwartet (waarmee ze vaste gast zijn op Jazzpodium Tor in Enschede), speelt lead-alt bij verschillende bigbands, klarinet in een Dixieland Jass bezetting en valt regelmatig in bij verschillende blazerssecties. Tot en met twee jaar geleden was hij actief in de R&B band Crazy Daze, waarmee hij voor een paar jaar, vijftig keer per jaar speelde op festivals als: Music Meeting Nijmegen, Bevrijdingsfestival Overijssel, Late Summer Jazz en Noorderslag.

Op dit moment is hij druk met zijn eigen project: Das Sound Kollektiv, waarvoor hij componeer en produceert. Hiermee heeft hij afgelopen maart hun debuut EP, BORK, uitgebracht die gevolgd werd door een tour langs onder anderen, de Twee Spieghels, ‘t Oude Pothuys, BIRD, MILES en het Cultuurschip Thor. Met deze plaat zijn ze onderanderen te horen geweest in het radioprogramma Dutch Jazz op Sublime FM en Co Live! op NPO Soul & Jazz.