Biografie

Op zijn zevende jaar begon Kasper Rietkerk (1995) met saxofoon spelen. Na een paar jaar kreeg hij les van Ton Nieuwkamp en Rolf Delfos. Na een dubbeldiploma atheneum behaald te hebben, studeerde hij sinds 2013 tot 2017 aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle aan de opleiding Jazz & Pop. Zijn hoofdvak is saxofoon, waar hij in onderwezen werd door Sjoerd Dijkhuizen en Rolf Delfos. Naast altsaxofoon speelt Kasper Rietkerk: klarinet, dwarsfluit en sopraansaxofoon. Hij volgde een klassieke minor klarinet bij Peter-Marc Dijcks (2014-2017) en had fluitles van Jeroen Pek (2015-2017).

Al sinds zijn veertiende speelt Rietkerk in verschillende bezettingen. Hij heeft zijn eigen jazztrio (Medan Trio) waarmee zij visuele kunst met muziek combineren, speelt lead-alt bij verschillende bigbands en valt regelmatig in bij verschillende blazerssecties.

Op dit moment is hij druk met zijn eigen project: Das Sound Kollektiv, waarvoor hij componeert en produceert. Hiermee heeft hij in maart 2018 hun debuut EP, BORK, uitgebracht. Begin 2019 heeft hij met dit project drie singles uitgebracht, genaamd de DSK-singles. Met deze platen zijn ze onderanderen te horen geweest in het radioprogramma Dutch Jazz op Sublime FM en Co Live! op NPO Soul & Jazz.